جينجر للنساء و البنات فقط

مرحبا بك ايهتها الزائرة ان شاء الله تكونى بخير يشرفنا و يسعدنا انك تنضمى لينا سجلى اوادخلى

ادارة المنتدى


:الأســـــم
:كلمة السـر
تذكرنــي؟
اسم الرابط كما تريده اسم الرابط كما تريده اسم الرابط كما تريده اسم الرابط كما تريده اسم الرابط كما تريده

المواضيع الأخيرة

» اتعلم انجليزى باحترافيه فى المعهد البريطانى
الجمعة ديسمبر 07, 2018 2:37 am من طرف جنى ميرو

» اتعلم انجليزى باحترافيه فى المعد البريطانى
الخميس ديسمبر 06, 2018 11:31 pm من طرف جنى ميرو

» تملك وحدتك السكنية أو الفندقيه ايكون سيتي
الخميس ديسمبر 06, 2018 3:55 pm من طرف جنى ميرو

» شقق للبيع في دبي بالأقساط
الخميس ديسمبر 06, 2018 3:43 pm من طرف جنى ميرو

» فلل للبيع في دبي
الخميس ديسمبر 06, 2018 1:50 am من طرف جنى ميرو

» فلل جست كافالي للبيع
الخميس ديسمبر 06, 2018 1:44 am من طرف جنى ميرو

» مشروع الجادة بالشارقة
الخميس ديسمبر 06, 2018 1:18 am من طرف جنى ميرو

» منتجع المهرة جزيرة المرجان
الخميس ديسمبر 06, 2018 12:55 am من طرف جنى ميرو

» فرص وظيفية للسعوديات فقط براتب 5000 ريال
الأحد ديسمبر 02, 2018 2:45 am من طرف جنى ميرو

التبادل الاعلاني

احداث منتدى مجاني

ديسمبر 2018

الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

اليومية اليومية


    *عملت تونه فى البيت زى صن شاين واحلى وبالصور

    شاطر
    avatar
    مروة حببتى
    جنجراية نص نص
    جنجراية نص نص

    عدد المساهمات : 114
    تاريخ التسجيل : 09/07/2011
    العمر : 40
    الموقع : جنجر

    *عملت تونه فى البيت زى صن شاين واحلى وبالصور

    مُساهمة من طرف مروة حببتى في الأحد يوليو 10, 2011 6:40 pm



    المقادير

    سمكه تونه من السوبر ماركت ودى صورتها




    وكان وزنها 1750 جم

    طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره ودى صورتها وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السليق بتفتح خالص .



    وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وتركتها ..

    وبعدين حطيت حله على النار به ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى




    وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى



    وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده

    وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها دلوقتى..





    معلش الصور مش واضحه قوى بس صورتهالك تانى بعد ما فصصته فصوص متوسطة الحجم




    شوفتى اللون تفتح ازاى



    وبعدين أعمل الصوص

    عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات

    وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .

    وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...
    ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ .

    ودى صورته فى الصوص




    ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وأوعى وشك ...روعه جميله جدا ...

    أهى تنفع فى الثلاجه عشاء أو غداء فى يوم تكسلى تطبخى تسحبى منها ...




    avatar
    علي خطي الحبيب
    جنجراية نص نص
    جنجراية نص نص

    عدد المساهمات : 107
    تاريخ التسجيل : 06/07/2011
    العمر : 36

    رد: *عملت تونه فى البيت زى صن شاين واحلى وبالصور

    مُساهمة من طرف علي خطي الحبيب في الأربعاء يوليو 13, 2011 9:02 pm

    تسلم ايديك شكلها هايل
    avatar
    مونى 44
    جينجراية حبوبة
    جينجراية حبوبة

    عدد المساهمات : 35
    تاريخ التسجيل : 11/07/2011
    العمر : 47
    الموقع : http://genger.ibda3.org/u34

    رد: *عملت تونه فى البيت زى صن شاين واحلى وبالصور

    مُساهمة من طرف مونى 44 في الأربعاء يوليو 13, 2011 9:18 pm

    واوووووووو هايلة

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء ديسمبر 11, 2018 2:10 pm